Ø og Å melder klar til kamp: indgår samarbejdsaftale med RV og SF

I Holstebro har Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og SF netop indgået et valgforbund som forberedelse til det kommende kommunalvalg, der løber af stablen den første tirsdag i november. 

Af Andrea Runge Kjær

I Enhedslisten og Alternativet er man så småt gået i gang med forberedelserne til efterårets kommunalvalg. Begge partier har netop indgået valgforbund med SF og Radikale Venstre i Holstebro Kommune. 

Når man indgår et valgforbund, bliver man teknisk set som et parti, når der skal uddeles mandater efter et valg. 

Et valgforbund er højst sandsynligt (oftest) de små partiers bedste chance for at få mandater i byrådet. Det mener både Eva Hallgren (Ø) og HC Molbech (Å), som begge stiller op til kommunalvalget i Holstebro. 
Udover en større chance for mandater er et valgforbund mellem de små partier også med til at mindske eventuelt stemmespild og sikre at flest mulige stemmer kommer med i det store regnskab, siger Eva Hallgren (Ø). 

Selvom ingen af partierne tidligere har siddet i byrådet, har de ikke planer om at kaste håndklædet i ringen. 

”Det er jo aldrig spildt at stille op for det, man tror på, og det man gerne vil,” siger Eva Hallgren (Ø). 

Også HC Molbech (Å) virker fortrøstningsfuld, selvom han indtil videre er den eneste opstillede kandidat for partiet. For ham er især debatter på byens skoler et vigtigt led i en succesfuld valgkamp. 

”Det er på skolerne, at jeg føler, jeg virkelig rykker noget. Selv hvis Alternativet ikke kommer i byrådet, er jeg med til at skabe debat og oplyse folk om de store problemer, vi står over for,” udtaler han. 

Også Enhedslisten og Eva Hallgren (Ø) har tænkt sig at fange stemmer til debatter og vælgerarrangementer. Det er dog endnu uvist, hvordan disse kommer til at foregå på grund af corona.