Kreativiteten blomstrer til Flowerdays på Pallisbjerg Herregård

I morgen åbner Flowerdays på Pallisbjerg Herregård, hvor både frivillige og idémanden Johnny Haugaard har fået lov til at sætte sit kreative præg på 21.000 km3 areal.

Af Cecilie Grønning Krieger

“Flowerdays” er blomstermanden Johnny Haugaards første udendørs arrangement, og de åbner dørene for besøgende i morgen. Han har tidligere lavet tre julearrangementer på bl. a. Nørre Vosborg og i Messecenter Herning. I 2021 lavede han den første påskeudstilling, hvor rammerne også var Pallisbjerg Herregård, men det var online og kun indenfor. Nu rykker det udenfor for første gang.

Det er ikke kun de besøgende, der nyder godt af, at udstillingen er rykket udenfor – også bier og sommerfugle får glæde af blomsterne.

Ifølge blomstermanden har det været en drøm at lave en haveudstilling, hvor de besøgende kan få idéer til, hvordan de selv kan dekorere deres haver, altaner og terrasser.

”Jeg har vel lidt storhedsvanvid, og jeg kan godt lide en udfordring,” siger han.

For selvom det har været en drøm at få georginer, østersskaller og mosaik til at blive et udendørs kunstværk, har det også været udfordrende og hårdt at få det hele til at gå op i en højere enhed. Det kunne ikke være lykkes uden de kreative frivillige, som også har ladet deres idéer skinne igennem på herregården.

Værket ”søpindsvinene” er udsprunget af en idé fra en frivillig. Hun lavede små søpindsvin i beton, som Johnny Haugaard så. Han elskede dem og bad hende lave dem ti gange så store.

20 kilometer ståltråd og 30 kilo lim

Der har været 165 frivillige i løbet af de fire måneder, det har taget at lave udstillingen. De fortsætter med at finjustere og vedligeholde i hele åbningsperioden på tre uger. 

Til opbygningen af kunstværkerne er der blevet brugt 3.000 træpaller, syv lastbillæs pil, tre vognlæs plantejord og tre trailerlæs østersskaller fra Limfjorden, for ikke at nævne de 20 kilometer ståltråd og 30 kilo lim, som holder udstillingen sammen. 

Udstillingen varer fra 25. august til 12. september, hvorefter herregården skal efterlades, som den blev overtaget. Blomsterne bliver givet til de frivillige og til plejehjem, og størstedelen af byggematerialerne forsøges genbrugt.