Kridt danseskoene: East End Holstebro åbner dansegulvet på ny

Efter halvandet år uden dans og basarm kan en af Holstebros største natklubber genåbne dansegulvet. Det vækker begejstring hos ejerne og Holstebros festhungrende unge.

Magnus Garde-Strandberg

Natklubben East End i Holstebro åbner den 1. september endelig dansegulvet. Lige siden den store nedlukning af Danmark tilbage i marts sidste år har landets dansegulve ligget øde hen. Det er slut, når corona-restriktionerne bliver ophævet natten til onsdag den 1. september. Natklubberne har været en af de brancher, der har været absolut hårdest ramt af nedlukninger og corona-restriktioner.

Derfor glæder Søren Mehl Bugge Nygaard og Jonas Koldsø Pedersen, ejere af natklubben East End, sig til at holde et stort åbningsevent tirsdag nat. Til eventet har man planlagt, når klokken slår tolv, at fjerne de midlertidige borde og siddepladser, der i lang tid har besat dansegulvet. 

”Vi lever for, at vi hver weekend skal lave en fest for vores gæster. Derfor er det rart at se, at folk rent faktisk har en fest”, siger Søren Mehl Bugge Nygaard. 

På natklubben har man på forhånd anmodet om at holde åbent hele natten, da man ved udfasningen af de tidligere restriktioner har oplevet, at reglerne først træder i kraft natten efter udfasningsdatoen.  

Ejerne af East Side, Søren Mehl Bugge Nygaard og Jonas Koldsø Pedersen, glæder sig til, at man igen kan danse på klubben.
Foto: Magnus Garde-Strandberg

Kan tage noget med fra corona-perioden  

Selvom ejerne er trætte af corona-pandemien, har restriktionerne alligevel båret lidt frugt. Man har i perioden med restriktioner eksperimenteret med nye tiltag, som natklubben under normale omstændigheder ikke ville have prøvet af. Nogle af tiltagene har vist sig at være hits blandt gæsterne, og ejerne kan derfor godt se dem forsætte. En af disse er ”Wall of Fame”, hvor man efter at have indtaget en givent mængde alkohol, kan komme på natklubbens eksklusive væg.   

Derudover håber man også, at man fremover kan holde fast i de tidlige åbningstider, man har haft under corona-perioden. 

Festhungrende unge 

Det er ikke kun ejerne, der glæder sig til åbningen. På Holstebro Tekniske Gymnasium har festudvalget et samarbejde med East End, og de har derfor valgt at markere den store dag. Det har de gjort ved at købe et bord og opfordret gymnasiets elever til at deltage – også selvom det er en tirsdag.  

”Jeg synes, det er megafedt at danse, når jeg er i byen, så jeg glæder mig til endelig at kunne gøre det”, fortæller festudvalgsformand Marie Rolighed. 

Ønsker man at deltage i festlighederne på East End, skal man skrive sig på gæstelisten og medbringe gyldigt coronapas.