Daginstitution får Tvis Sogn til at lukke ned: “Restriktioner er svære med så små børn”

Størstedelen af smittetilfældene i Tvis Sogn har været i daginstitutionen Grøftekanten, selvom de ifølge ledelsen har overholdt alle retningslinjer. De må nu indføre flere restriktioner, men det er udfordrenge at få små børn til at overholde dem.

Af Caroline Sofie Gede 

HOLSTEBRO: Med 25 nye smittetælde denne uge, må Tvis Sogn i Holstebro lukke ned. Daginstitutionen Grøftekanten i Tvis Sogn har stået for 15 af dem. Samtidig har tre ansatte også været smittet.

Trods det høje antal smittede børn, mener leder i Grøftekanten, Lone Hubert, at de har været forsigtige nok. 

“Det tør jeg godt skrive under på, at vi har. Vi har opfordret forældrene til så vidt muligt at holde børnene hjemme og overholdt de regler, vi har skullet.”

Men selvom reglerne er blevet fulgt, så har det været en udfordring at få så små børn til at forstå retningslinjerne.

“Restriktioner er svære med så små børn. De har ikke samme opfattelse af, hvad de må og ikke må, som de større børn har.”

Flere restriktioner

Med nedlukningen fører også flere restriktioner for daginstitutionen. De nye restriktioner betyder blandt andet, at forældre skal aflevere børnene i garderoben.

“Vi skal sikre at hygiejnereglerne håndhæves, opdele børnene i faste grupper, sørge for at børnene bliver hentet og afleveret udenfor i garderoben og minde forældre om at holde afstand,” fortæller leder i Grøftekanten, Lone Hubert.   

Grøftekanten har normalt lige godt 100 børn, men daginstitutionen har siden det første smitteudbrud for en uge siden haft tre ud af deres seks stuer sendt hjem. Derudover skønner Lone Hubert, at halvdelen af de resterende børn er blevet passet hjemme af deres forældre.

“Forældrene har været helt fantastisk samarbejdsvillige. Der er rigtig mange, som har holdt deres børn hjemme og vist samfundssind,” fortæller hun. 

Nedlukningen forventes at være i mindst en uge endnu, indtil antallet af smittede falder.