Folkeskoler i Holstebro sætter digital handel på skoleskemaet

Uddannelsescenter Holstebro har sammen med to folkeskoler i Holstebro Kommune indgået et samarbejde, hvor skolernes 7.-klasser skal lære om digital handel. Det sker som et led i kampen for at få flere til at vælge erhvervsuddannelserne.

Af Aimee Annika Hansen

På Sønderlandsskolen i hjertet af Holstebro skal eleverne i 7. klasse som de første i skolens historie lære, hvordan man arbejder med digital handel. Forløbet løber af stablen i uge 40, hvor eleverne i et tværfagligt forløb i dansk og matematik vil arbejde med udvikling af webshops og processerne bag. Eleverne vil i undervisningen både stifte bekendtskab med opbygning af webshops, salg, marketing og regnskab. Alt sammen for at bidrage til den kraftigt voksende digitale handelsby, Holstebro.

Det glæder Majbritt Kjærgaard Blæsbjerg, der er dansklærer på 7. klassetrin på Sønderlandsskolen, at hun kan være med til at give eleverne flere muligheder i fremtiden.

”Det er alletiders, at eleverne kan prøve forskellige fagområder af i praksis, inden de skal vælge. Jo flere muligheder vi præsenterer eleverne for, jo bedre sikrer vi, at eleverne kan træffe kvalificerede valg, når de skal videre i uddannelsessystemet”, siger hun

Uddannelsescenter Holstebro har ud over et samarbejde med Sønderlandsskolen også indgået samarbejde med Rolf Krake Skolen, der kommer til at køre et lignende forløb med eleverne på 7. klassetrin.

Undervisningsmaterialet, som folkeskolerne skal benytte, er udviklet af Videnscenter for digital handel, der dog ikke har formået at trænge igennem til folkeskolerne.

Flere skal uddannes indenfor digital handel

På UCH business er man de førende i landet indenfor digital detailhandel, og efterspørgslen på uddannede i netop denne kategori vokser kraftigt. Men det kan det være svært at få eleverne i folkeskolen til at vælge denne retning mener Philip Grib Blom, der er underviser på erhvervsuddannelserne i Holstebro. Derfor har uddannelsescenter Holstebro nu valgt at tage folkeskolerne i hånden.

”Vi vil hjælpe med at gøre det lettere for folkeskolelærerne at benytte det materiale, der er udarbejdet. Folkeskolelærer er ikke nødvendigvis arketypen på udvikling af webshops, men netop det er vi eksperter i”, siger Philip Grib Blom.

Derfor vil Uddannelsescenter Holstebro i den forbindelse være til stede på skolerne som gæsteunderviser, og som afslutning på forløbet skal eleverne præsentere deres arbejde på UCH Business. Det mener Philip Grib Blom kan være med til at motivere folkeskoleeleverne yderligere.

”Det, at vi kommer ud på skolerne og møder eleverne, gør, at de har lettere ved at spejle sig selv i os. Det er en stor motivationsfaktor, at man helt konkret kan se, hvor man har mulighed for at være om tre år, når man har afsluttet folkeskolen”, fortæller han.

Glæden og optimismen er stor ved både UCH Business og ved Sønderlandsskolen, og begge parter ser frem til at projektet skydes i gang om få uger.