Unge ildsjæle står bag ny festival: Vil inspirere unge til kreativ udfoldelse

Elever fra Dansk Talentakademi i Holstebro starter festivalen Off Track, der skal genstarte kulturlivet og inspirere unge til at udfolde sig kreativt.

Af Maria Nedergaard Kristensen

I morgen løber en helt ny festival af stablen på Østkajen i Struer, hvor kultur og kreativitet er i højsædet. Joshua Wright og Signe Sønderholm på 19 år er elever på Dansk Talentakademi og en del af organisationen Show Up, hvor de er med til at arrangere den tre dage lange festival.

På Off Track vil unge have mulighed for at boltre sig i musik, dans og kunst, men også udforske det på egen krop gennem forskellige workshops. Forhåbningen er, at flere unge vil få øjnene op for den kreative verden.

”Man skal komme for at give sig selv en god oplevelse og for at prøve sig selv lidt af. Der er mange muligheder for at kaste sig ud i noget, man måske ikke har prøvet før, som poetry slam eller sangskrivning,” fortæller Signe Sønderholm.

Festivalen bliver afholdt ved siloen på havnen i Struer.
Foto: Maria Nedergaard Kristensen.
Det indendørs loungeområde kaldet “Stuen”.
Foto: Maria Nedergaard Kristensen.

Ideen om en festival opstod tilbage i april, og sidenhen har Joshua Wright og Signe Sønderholm været med til at udfylde rammerne og lagt flere timers frivilligt arbejde i det, der nu er blevet til Off Track.  

Kulturen skal kickstartes

Efter et år med coronarasmitte, hvor især kulturinstitutionerne er blevet ramt, skal festivalen være med til at vække kulturen til live igen.

”Vi vil gerne genstarte kulturen især efter corona, hvor den er blevet lidt glemt. Der er steder, der er gået konkurs, fordi de ingen indtjening har haft. Vi prøver at vise, hvor meget kulturen kan, og hvor vigtig den er,” fortæller Signe Sønderholm.

Selvom der ligger en ambition om at inspirere flere unge til at udfolde sig kunstnerisk, så ønsker de unge projektledere også bare, at gæsterne får en god festivaloplevelse.

”Der kommer til at være nogle megafede koncerter. Vi er meget stolte af det, vi har lavet, og vi håber, at det bliver en succes,” afslutter Joshua Wright.

Festivalen er gratis og afholdes fra i morgen klokken 16 til og med lørdag d. 28. august.