Åbning af ny SOSU-skole skaber plads til stigende antal studerende i Holstebro

I takt med stigningen af antal optagne på SOSU-uddannelsen i Holstebro, er der i dag åbnet en ny skole, der skal huse de mange studerende.

Af Maria Nedergaard Kristensen

Den røde løber var rullet ud foran den nye bygning på Døesvej i Holstebro, da Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland i dag slog dørene op for deres studerende.

Stødt stigning i elevantal

Åbningen af den nye skole er resultatet af et stort behov for en regulær skole med mere plads til eleverne.

”Vi har oplevet en stødt stigning i antal elever. Da skolen var på tegnebrættet for tre år siden, tænkte man, at der skulle være plads til 20 undervisere. I dag er vi 30, og det siger noget om den stigning i elevantallet, der har været,” fortæller Lenette Hylleberg, som er afdelingsleder i Holstebro.

Afdelingsleder Lenette Hylleberg byder velkommen på
den nye skole. Foto: Maria Nedergaard Kristensen.

Nyt navn skal favne bredere

Uddannelsen har i forbindelse med den nye skole skiftet navn fra ’Social og Sundhedsskolen Herning’ til ’Social og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland’. Det er en ændring, der også er affødt af en voksende Holstebro-afdeling.

”Nu er vi to selvstændige afdelinger, og så var det passende, at vi fik et navn, der dækker bredt i alle seks kommuner, vi repræsenterer. Det er et navn, der taler ligevægtigt til alle vores elever og samarbejdspartnere,” fortæller Lenette Hylleberg.

Rutsjebanen var elevernes ide

Forhåbningen er da også, at de nye rammer kan tiltrække flere studerende på SOSU-uddannelsen i byen. Særligt én af faciliteterne er i hvert fald iøjnefaldende ved det nye byggeri. Der er nemlig opført en rutsjebane, som forbinder første sal med stueetagen.

Eleverne har haft indflydelse på udformningen af skolen blandt andet gennem den nye rutsjebane.
Foto: Maria Nedergaard Kristensen.

”Det var nogle af vores elever, som fik ideen med, at vi skulle have en rutsjebane på vores nye skole. Måske blev det sagt halvt i alvor og halvt i sjov, men i hvert fald blev det til, at det skulle vi da have. Og nu er den her til stor morskab for os alle sammen,” fortæller Lenette Hylleberg med et smil.

Den nye bygning har kostet omkring 55 millioner kroner og rummer 3000 kvadratmeter fordelt på tre etager. Skolen huser i den daglige gang mellem 250 og 300 elever.