Sparekassen Thy slår rekord: Kan mærkes i Holstebro

Sparekassen Thy har haft det bedste halvårsresultat i hele bankens historie. De har nu en samlet egenkapital på over to milliarder kroner. Opsvinget i banken kan også mærkes i deres filial i Holstebro.

Af Ida Elisabeth Karlsen

På trods af en global pandemi, går det Sparekassen Thy bedre end nogensinde før. Det kan mærkes i alle Sparekassen Thys filialer, inklusiv Holstebro. Ifølge Ole Beith, der er direktør i Sparekassen Thy, er der mange grunde til det rekordhøje halvårsresultat.

”Der har været enormt stor aktivitet på boligmarkedet i Danmark. Der er gang i bilhandlen, og rigtig mange privatkunder har investeret i forbedringer af deres boliger,” siger han.

Banken har travlt

Går det godt i én afdeling af banken, smitter det af på de andre. Jørgen Poulsgaard, som er afdelingsdirektør i Sparekassen Thy Holstebro, kan også mærke, at det går godt for deres omkring 4300 kunder i Holstebro, hvilket er til bankens fordel.

”Vi bor i et område med rigtig meget vækst. Her bliver bygget utroligt meget. Den aktivitet kan vi mærke, og vi har rigtig travlt. Renten er lav, så folk bygger, handler og køber biler”, siger han.  

Coronapandemien betød, at flere fik udbetalt feriepenge, og da de ikke kunne bruges på rejser, investerede befolkningen i andre ting, hvilket er til glæde for bankerne. Men sådan har det ifølge Ole Beith ikke været hele tiden.

”Sidste år gjorde rigtig mange virksomheder brug af statens hjælpepakker, som betød, at firmaer ikke skulle betale moms og skat. Når de venter med at betale det, låner de ikke penge af banken, derfor falder vores udlån,” siger Ole Beith.

Ingen holstebroere fallit

Ifølge Jørgen Poulsgaard har deres kunder fra Holstebro ikke været så hårdt ramt økonomisk i Holstebro på trods af corona.

”Vores kunder har været forbavsende lidt ramt økonomisk af corona. Det er gået rigtig godt. Vi har nogen der har lidt et tab, men ingen der er gået fallit,” siger han.

Sparekassen Thy har nu en kapitalprocent på 26,4 procent, hvilket er langt over de 15-16 procent, som banken mindst må have. De har altså meget at stå i mod med, hvis en krisetid skulle opstå.