TTH Holstebro inden sæsonstart: ”Vi skal op og true top 4”

En fjerdeplads sidste sæson. Det var hvad det blev til for TTH Holstebro. Men ambitionerne i klubben er stadig store forud for sæsonstarten i ligaen den 2. september. Sådan lyder det fra TTH Holstebros cheftræner Søren Hansen inden den kommende sæson.

Af Oliver Morell

Sidste sæsons fjerdeplads skal følges op i den hjemlige liga, og for cheftræner Søren Hansen er håbet også til at spore. Sæsonen starter hårdt ud med fem kampe på 14 dage. På fredag den 27. august starter sæsonen, når man i første kamp møder slovenske RK Trimo Trebnje i kvalifikation til EHF European League. Men ambitionerne for den hjemlige er allerede fastsat.

”Vi vil rigtig gerne tilbage i toppen af dansk håndbold, og det er en længerevarende proces. Sidste år var vi i semifinalen, og vi skal op og true top 4. Som træner er min ambition altid at få det optimale ud af det hold, jeg har. Og det kan man først, når man har dem på gulvet og i hånden,” udtaler cheftræner for TTH Holstebro Søren Hansen

Hos TTH Holstebro har man kæmpet med en lidt smallere trup end håbet. Et par af langtidsskaderne, man håbede at have med helt fra start, er ikke helt klar, og derfor har arbejdsbyrden for de friske spillere været større end forventet. Men det er ikke et problem som Søren Hansen udelukkende ser negativt på.

”Det har betydet, at vi har haft mange gentagelser med de samme personer. Det kan både vise sig at være en fordel og en ulempe. Jeg kan godt være lidt bekymret for, om vi er brede nok i opstarten. For når nogle bliver taget væk, bliver der en større trænings- og kampbelastning på de andre,” lyder det fra Søren Hansen.

Aaron Mensing ud. Nikolaj Markussen ind.

Hos TTH Holstebro og Søren Hansen er man særligt ked af tabet af én spiller, som man havde håbet på at holde på ét år mere. Aaron Mensing er blevet sendt til SG Flensburg-Handewitt, mens den rutinerede Nikolaj Markussen, der har spillet 68 danske landskampe, er kommet den anden vej fra ungarske Veszprém. Det er særligt en signing, som cheftræner Søren Hansen er glad for, men pointerer samtidig, at man ikke helt kan sammenligne de to spillere. Derfor bliver det også et nyt udtryk, TTH Holstebro skal komme med, når en af profilerne fra sidste sæson er væk.

”Det er meget svært for os som trænere at sige farvel til Mensing, for jeg synes, at vi virkelig kunne have lagt noget mere på her næste år, og vi ville også kunne have høstet nogle frugter fra det første år. Når det så er sagt, er det rart, at vi kunne få tilknyttet Markussen ét år før. Markussen er en håndboldklog og erfaren spiller, som helt sikkert vil komme til at bidrage til vores hold. Så det er jeg meget glad for,” siger Søren Hansen.

Velkommen tilbage til tilskuerne

Når første hjemmebanekamp i ligaen den 8. september spilles mod GOG, bliver det endelig uden coronarestriktioner. Den 1. september ophæves restriktionerne på håndboldområdet, og selvom det har været lettere for Søren Hansen at kommunikere med sine spillere inde på banen uden tilskuere, er de tilbagevendende tilskuere særligt noget, der glæder Søren Hansen.

”Det glæder alle sig rigtig meget til. Det bliver jo bare fantastisk at få folk med til at skabe den stemning, som håndbold kan. Nu skal vi til at være skarpe i larmen, og den støj der kommer ude fra. Det skal vi også vænne os til,” afslutter Søren Hansen.

Inden herreligaens start den 8. september spiller TTH Holstebro på hjemmebane i returopgøret mod slovenske RK Trimo Trebnje i kvalifikationen til EHF European League den 5. september.