Trods stigende smittetal: Ungdomsskole holder fest

I weekenden afholder Holstebro Ungdomsskole en festival for byens 7. klasser, selvom der er stigende smittetal i kommunen, og Tvis Sogn fra i dag har været nødt til at lukke ned. Men det er ikke noget, som bekymrer arrangørerne.

Af Caroline Sofie Gede

Knap 200 elever fra kommunens 7. klasser deltager i morgen i ”den store klassefest” på Holstebro Ungdomsskole. Det stigende smittetal i Holstebro udgør ikke et problem i den sammenhæng, mener souschef for Ungdomsskolen, Søren Høj Pedersen. 

”200 unge mennesker er selvfølgelig mange at være samlet, men restriktionerne tillader det,” fortæller han. 

Stigning i smitte

I går blev det meldt ud, at Tvis Sogn i Holstebro var nødt til at lukke ned på grund for mange tilfælde af positive COVID-19 borgere. Borgerne i sognet kan altså derfor ikke komme i skole, i SFO, til klubtilbud eller deltage i foreningslivet, indtil smittetrykket er faldet.

Anbefaler test inden 

I dag bliver der sendt en sms ud til alle de deltagende, hvori de bliver opfordret til at blive testet inden. ”Vi kan selvfølgelig ikke tvinge folk til at blive testet, men vi anbefaler det på det kraftigste,” siger Søren Høj Pedersen.

Derudover kommer de til at registrere, hvornår de unge kommer og går til festen. På den måde kan ungdomsskolen nemt få kontaktet nærkontakterne, hvis der skulle opstå smittetilfælde efterfølgende.