Formanden for Ældrerådet i Holstebro genopstiller ikke

Erik Mitens stiller ikke op til efterårets ældrerådsvalg, og derfor er ”rekord-stemmeslugeren” snart fortid i Holstebro Ældreråd. Fritiden skal prioriteres til andre ting end kamp mod kommunen. 

Af Konrad Cornelius Rasmussen

Efter ældrerådsvalget til efteråret skal rådet finde ny formand. Det står klart, efter Erik Mitens har meddelt i et interview med Holstepost, at han ikke agter at genopstille til ældrerådsvalget. En af grundene til, at formanden ikke vælger at genopstille kommer af, at Ældrerådet ikke har følt sig hørt af kommunen. Det slagsmål er der mange af Ældrerådets medlemmer, der ikke orker mere, og derfor genopstiller mange af de nuværende Ældrerådsmedlemmer ikke, inklusiv Erik Mitens. 

Erik Mitens kommer inden sin afgang med en klar opfordring til kommunen, og deres fremtidige samarbejde med Ældrerådet. 

”Der er en manglende bevidsthed fra kommunens side i forhold til, at der findes et Ældreråd som de kan rådføre sig med”.

Avisen har forholdt formand for social- og sundhedsudvalget i Holstebro kommune, Jens Kristian Hedegaard (V), kritikken, men han genkender ikke kritikken.

Den nu afgående formand har også et godt råd til den kommende efterfølger på posten.

”Personen, der overtager formandsposten skal sætte rigeligt med tid af til arbejdet med Ældrerådet. Man skal hurtigt finde ud af, hvem der har beslutningsmyndighed i kommunen, og så er det vigtigt at danne nogle relationer til politikerne, der bygger på gensidig respekt.”.

Ældrerådsvalget falder samtidig med kommunal- og regionsvalget d. 16. november. Alle borgere, der er fyldt 60 år i Holstebro kommune, kan stemme til valget.