Iværksætterboom i Holstebro

Trods Corona-restriktionernes begrænsninger har syv procent flere valgt at stifte egen virksomhed i Region Midtjylland i 2020 end i 2019.

Af Josephine M. Møller

Flere iværksættere har turdet at tage springet og etableret en virksomhed. Faktisk har der været en vækst på hele 17 procent fra 2019 til 2020 i Holstebro Kommune. I Region Midtjylland er det kun Favrskov, Odder og Lemvig Kommune, som har større vækst af iværksættere i regionen. Det er specielt virksomheder i informations og kommunikationsbranchen, som bliver etableret. Tal fra Danmarks Statistik viser dog, at det er virksomheder i transport, samt finansiering og forskning, som i højere grad overlever. 

Iværksætterne skal lykkes

På trods af en kortvarig nedgang af antallet af nystartede virksomheder i starten af 2020 grundet Corona-nedlukningen, har der alligevel været et brændende ønske fra danskerne om at have få deres eget CVR-nummer. Der har været en stigning på 15 procent af nyoprettede CVR-numre fra 2019 til 2020  i hele landet i stedet. 

Søren Olesen, formand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse og formand for Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune, finder udviklingen i Holstebro stærkt tilfredsstillende

”Det siger meget om borgerne i kommunen. De ligger ikke bare på den lade side. De er meget arbejdsomme og hårdtarbejdende,” udtaler Søren Olesen. 

Holstebro Kommune tilbyder gratis vejledning og sparring til iværksættere i kommunen, under navnet ’Startvækst’. Søren Olesen uddyber, at han selvfølgelig håber, at iværksætterne gør brug af denne ydelse, og får gavn af det. 

”Jeg synes, at der i byrådet er en bred enighed om, hvor vigtigt det er, at iværksættere i vores kommune føler, at de kan få sparring og vejledning fra de tilbud vi udbyder. Derudover synes jeg, at det er positivt, at udviklingen er stigende, da det selvfølgelig giver flere arbejdspladser.”

Hjertet på det rette sted

Udover kommunens tilbud til iværksættere, kan Code of Care, der er en nonprofit organisation, som snart åbne dørene for et netværksskabende hus, hvor der er fokus på socialt ansvar. Udviklingschef for Code of Care, Tommy Wølk udtaler, at det skal være et safe space for iværksættere, hvor de har mulighed for sparring, vejledning og netværk. 

”I Code of Care Coffee Club kan vi tilbyde drikkevare, mad og arbejdsplads til iværksætterne. Samtidig gøre vi en dyd ud af, at det er unge med sociale eller fysiske udfordringer, som står bag baren, og måske kan blive inspireret af de mennesker, som bliver en del af dette fællesskab.”

Code of Care’s bygning i Holstebro gågade.
Foto af Josephine M. Møller

Code of Care arbejder på at flere mennesker med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer i livet bliver inkluderet i de danske arbejdspladser.  

”Vi prøver virkelig at løfte i flok og skabe stor opmærksomhed på social ansvarlighed. Her hos os, skal man føle, at man er velkommen. Vi har hjertet på det rette sted,” fortæller kommunikationsmedarbejder Pernille Manicus.

Faktaboks:

Det koster 750 kroner i måneden at være en del af Code of Care Coffee Club.

Code of Care adresse: Grønsgade 2, 7500 Holstebro

Code of Care har 10 års jubilæum i år.

Kilde: Udtræk fra CVR bearbejdet af eStatistik. Opgørelsen er renset for foreninger, holdingselskaber, genstartere mv.